🍅Heerlijke Tomatenrisotto met burrata, recept met producten uit onze Winkel!🍅

Verwen jezelf met deze smaakvolle en romige tomatenrisotto, bereid met liefde en ingrediënten uit onze eigen winkel! 🤩
Volg dit eenvoudige recept voor een perfecte maaltijd.

Ingrediënten:
-300 g Cordero risotto rijst met eekhoorntjesbrood en tomaat
-1 ui, fijngehakt
-2 teentjes knoflook, geperst
-200gr tomaatjes
-250g la rustica passata
-750 ml groentebouillon
-100 ml droge witte wijn (optioneel)
-50 g geraspte grana padano
-1el basilicum olijfolie
-1 burrata
-Zout en peper naar smaak

🔪 Bereidingswijze:
-Verwarm je oven voor op 180°C.
-Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot ze glazig zijn.
Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.

-Plaats in de tussentijd de tomaten in het ovenschaaltje en besprenkel ze met een scheutje basilicum olijfolie en grof zout.
Hussel ze voorzichtig om zodat de tomaten gelijkmatig met olie bedekt zijn.

-Plaats het ovenschaaltje in de voorverwarmde oven en bak de tomaten gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en hun smaken goed hebben ontwikkeld.
-Voeg de risotto rijst toe aan de pan en roer goed, zodat de rijst de olie en smaken kan opnemen.
Voeg de passata toe en roer nogmaals om alles goed te mengen.

-Als je ervoor kiest om witte wijn te gebruiken, giet deze dan in de pan en laat het geheel sudderen tot de wijn is geabsorbeerd.
-Begin met het toevoegen van de groentebouillon, ongeveer 1 soeplepel per keer.
Blijf roeren en voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
Ga door met dit proces tot de risotto lekker romig en gaar is.

-Rasp vervolgens de grana padano en roer door de riostto.
Breng op smaak met zout en peper naar wens.

-Serveer de tomatenrisotto in diepe borden, garneer met de tomaatjes en burrata.
Laat het smaken!😉


Geniet van deze heerlijke tomatenrisotto, met liefde samengesteld met producten uit onze eigen winkel! 🍅🍚


We hebben ook een video gemaakt van dit recept.
Bekijk deze op onze Instagram pagina via onderstaande button.